Då gör PR-experten det otroliga…

PR-byråer är nyhetsmaskiner. När vi (ganska ofta) hör uppdragsgivare säga att de inte har något spännande att berätta så tar vi det som en utmaning. En del nyheter finns där redan, är välkända på företaget och behöver bara paketeras om för att de ska bli nyhetsvärdiga. Andra kanske ingen ens inom organisationen lagt märke till.

För att få fram rätt information från uppdragsgivaren behöver en PR-byrå vara bra på research. Företagen behöver i sin tur vara bra på att öppna dörrarna för PR-byrån så de kan få fram den information de behöver. Det måste också finnas en budget som tillåter alltihopa.

Sedan börjar paketeringen. Här gäller det att lyfta fram det som är intressant för medier, vilket innebär att vi letar efter sådant som väcker intresse. Sådant som dessutom innehåller värdefull information för en bredare grupp än bara för vår uppdragsgivare.
Det vi letar efter ska förstås även passa in i den övergripande strategin för vad vi ska kommunicera. Strunta i de fåniga grejerna som säkert någon journalist tycker vore kul, men som inte hjälper oss skapa ett bra varumärke.

Det handlar också om rubriksättningar som väcker intresse. Ungefär som rubriken till den här texten kanske gjorde? Skillnaden är att vi i vårt eget material ska se till att ha täckning för det som står i rubriken.

För något otroligt gör nog inte PR-konsulten, ens mot slutet av den här texten. Har vi gjort vårt jobb så kommer det bara leda till bra kommunikation. Så att målgrupperna nås med rätt budskap. Inte så illa jobbat, det heller.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv