Kan PR-byrån snabbt fixa trogna följare på Facebook?

Nyligen publicerades en undersökning som handlade om hur snabbt antalet gillanden av Facebooksidor växer. De 10 procent av FB-sidor som gillas mest visar sig växa med 2,2 procent per vecka. Medianen är 0,6 procent. Det är inte särskilt snabbt, kan man tycka. Men egentligen inte något som förvånar en PR-byrå, som vet hur viktigt det är med långsiktighet.

Vi PR-konsulter träffar ofta företag som vill satsa här och nu och vill se en snabb utveckling, med fler som gillar och är engagerade. Problemet är bara att engagemang, i ännu större utsträckning än att bara gilla, är något som helt enkelt kräver långsiktighet.


För visst går det att med hjälp av tävlingar och spektakulärt content få fler som följer med på vad ett varumärke gör. Men även då kan det ofta ta rätt lång tid att få människor att verkligen uppskatta värdena som ligger bakom aktiviteterna.


Orsaken är enkel att förstå: Visserligen är sociala medier väldigt snabbrörliga, men människorna som deltar kan fortfarande behöva tid för att ändra sina attityder. Vad som behövs är därför att man tar hjälp av en PR-byrå för att sätta samman en långsiktig plan där inte bara Facebook utan alla kanaler ingår.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv